Prajitura Rustica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Rustica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 1 cana iaurt gras de casa
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de branza:
  • 0,5 kg branza dulce de casa
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 kg prune brumarii
  • 1 lingura zahar vanilat
  • scortisoara
  • zahar pentru pudrat prajitura

Mod de preparare

Amestecati ouale intregi cu zaharul pana acesta se dizolva.

Adaugati iaurtul in care ati stins praful de copt.

Turnati fir uleiul si amestecati pana se incorporeaza toate ingredientele.

Adaugati faina cernuta si omogenizati. Obtineti un aluat gros dar care curge.

Turnati in tava (25/36cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti la foc potrivit 20 de minute.

Intre timp amestecati branza cu zahar, oua, esenta de vanilie stafide si praf de copt. Lasati pe masa din bucatarie. Trebuie sa aiba temperatura camerei.

Taiati prunele in sferturi, pudrati cu zahar vanilat si cu scortisoara. Lasati deasemeni pe masa din bucatarie.

Dupa 20 de minute scoateti aluatul din cuptor si puneti deasupra lui crema de branza si fructele asezate cu partea taiata in jos.

Dati la cuptor inca 20 de minute la foc moderat.

Lasati sa se raceasca in tava, taiati bucati potrivite si pudrati cu zahar.
Cand adaugati crema de branza si fructele trebuie sa lucrati repede pentru ca aluatul fierbinte sa nu stea prea mult afara din cuptor (altfel riscati sa dea inapoi si prajitura sa nu iasa inalta).

Crema de branza trebuie sa aiba temperatura bucatariei ca sa nu se cruzeasca aluatul care este doar pe jumatate copt.

Nu uitati sa puneti praf de copt in crema de branza! Acesta va face crema mai usoara si o va coace frumos, totodata va sustine si prunele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Saramura de peste in stil vietnamez
Bucataras.RO

Saramura de peste in stil vietnamez

M-am gandit sa-ti pregatesc inca o reteta care are sute de versiuni si care totodata starneste competitia in pescarii de...

Saramura de peste in stil vietnamez
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit