Tort nins cu cocos si crema de visine

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Tort nins cu cocos si crema de visine

Ingrediente

  • Pentru blat de tort:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 g visine
  • 400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 30 ml apa rece
  • Crema exterior:
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zahar
  • 60 ml apa
  • Decor:
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • coacaze

Mod de preparare

Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare. Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.
Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.
Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste albusuri impreuna cu coaja rasa si se amesteca bine.
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt (24cm diametru) si se toarna compozitia.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana cand acesta este gata.
Cand sa copt,se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca complet,dupa care se taie pe orizontala.

Pentru crema:
Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi.
Se mixeaza frisca lichida pana cand aceasta creste in volum si devine aerata.
Visinele se spala bine, se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta,se amesteca cu frisca mixata.
Se pune si gelatina calduta si se mixeaza cateva minute.

Pentru insiropare:
Se pune zaharul impreuna cu apa la foc mic pentru circa 5 minute,dupa care se lasa sa se raceasca.

Se pune o felie de blat de tort intr-un inel reglabil pentru torturi,se insiropeaza,se pune crema de visine si se da la frigider pentru circa 2 ore.
Punem cealalta felie de blat,se insiropeaza si se da la frigider pentru alte 2 ore.


Crema pentru exterior:

Se mixeaza frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata.

Se scoate tortul din inelul reglabil,se imbraca tortul cu frisca obtinuta,si se acopera peste tot cu fulgi de cocos.
Deasupra se orneaza cu fulgi de cocos,fulgi de ciocolata alba si coacaze.
Se da la rece pentru 2 ore dupa care se poate servii.
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Cozonac Pufos
5
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Parteneri
Snitel de vitel cu cartofi taranesti
Bucataras.RO

Snitel de vitel cu cartofi taranesti

O mancare comuna, dar si foarte buna si probabil cam pe gustul tuturor.

Snitel de vitel cu cartofi taranesti
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola