Tort Mousse de Fructe

Complexitate
medie
Tort Mousse de Fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura rom
  • unt pentru uns tava
  • un varf de cutit sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri rom
  • Mousse de banane:
  • 3 banane
  • 400 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 150 ml apa
  • 15 gr gelatina (un plic si jumatate gelatina)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Mousse de piersici:
  • un compot mare de piersici (820 gr)
  • 3 oua
  • 15 gr gelatina
  • 150 ml sirop de la compot
  • 350 ml frisca
  • 50 gr zahar
  • Mousse de capsuni:
  • o cutie de compot de capsuni de 410 gr
  • 250 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml sirop de la compot
  • Decor:
  • Optional se poate folosi nuca de cocos

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Acestea se amesteca cu mixerul. Se adauga treptat zaharul, dupa care se continuua amestecarea compozitiei fara mixer, ci cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn.

Peste compozia obtinuta se adauga treptat cate un galbenus, dupa aceea faina, cacaua, uleiul si romul. Se continuua amestecarea acesteia pana se omogenizeaza, dupa care se pune intr-o tava (28 diametrul) unsa cu unt si se pune la cuptor la foc potrivit. Se tine la cuptor pana trece de testul scobitoarei.

Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare sirop:
Se amesteca zaharul cu apa si se pun pe foc pana se dizolva zaharul. Cand s-a dizolvat zaharul se opreste focul si se lasa deoparte siropul pana se raceste. Cand s-a racit se adauga romul.

Mod preparare mousse de banane:
Intr-un vas pe baine-marie se amesteca galbenusurile, zaharul si untul, pana devine o compozitie legata.

Separat se pregateste gelatina. Intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 150 ml apa. Vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva. Gelatina astfel obtinuta se toarna peste compozitia de oua. Se ameste bine pana cele doua compoziiti se leaga bine.

Bananele se zdrobesc cu o furculita, dupa care se amesteca cu zeama de la o lamaie. Compozitia cu gelatina se amesteca cu bananele zdrobite cu mixerul, dupa care se adauga frisca batuta bine.

Aceasta crema se pune peste blatul racit si insiropat. Dupa ce se aseaza uniform se pune la frigider, pana se prepara urmatorul mousse.

Mod preparare mousse de piersici:
Piersicile din compot se zdrobesc bine cu o furculita dupa care cu blenderul.
Galbenusurile se pun pe baine-marie impreuna cu 3 linguri de zeama de la compot si cu zaharul. Cand devine o compozitie legata se ia de pe foc si se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma şi se amesteca cu galbenusurile racite. Peste se adauga piureul de piersici si gelatina dizolvata in 150 ml sirop de la compot (intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 150 ml sirop de la compot, vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva).

La sfarsit dupa de compozitia s-a omogenizat se adauga frisca batuta bine. Compozitia obtinuta se pune peste cealalta compozitie de la frigider. Tortul meu a iesit prea inalt, incat nu mai puteam adauga cel de al treilea mousse, asa ca am inprovizat inaltand peretii tavii cu foaie de copt.

Mod preparare mousse de capsuni:
Capsunile se paseaza cu o furculita pana devin ca un piure.

Intr-un vas se adauga gelatina impreuna cu 100 ml sirop de la compot. Vasul se pune pe baine-marie si se lasa pana ce gelatina se dizolva.

Piureul de capsuni se amesteca cu frisca batuta, iar la final se adauga gelatina. Se omogenizeaza bine si se adauga peste al doilea strat de mousse.
Deasupra se orneaza cu nuca de cocos.

Se da la rece pana a doua zi si se serveste rece.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Mici din carne de porc
Bucataras.RO

Mici din carne de porc

M-am inspirat de la Alex Teacher pentru reteta. Este pentru prima data cand  pregatesc asa ceva. Mi-a placut gustul lor,...

Mici din carne de porc
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!