Tort Diplomat cu Pepene Galben, Prune si Kiwi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat cu Pepene Galben, Prune si Kiwi

Ingrediente

  • -1 pachet de piscoturi (200 g)
  • -500 g iaurt gras
  • -6 linguri de zahar
  • -1 kg frisca
  • -2 lamai
  • -2 kiwi
  • -5-6 prune
  • -4 felii pepene galben
  • -gelatina

Mod de preparare

Am inceput cu inceputul si anume am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc, amestecand cu lingura pana s-a fiert si s-a ingrosat. Am lasat la racit si am dat si crema la frigider.

Cat timp frisca si crema stateau la frigider sa se racoreasca, eu am pregatit fructele. Am taiat feliile de pepene galben cubulete si mi-am pregatit fructele – prunele si kiwi – pentru ornat. Tot aici am asezat si piscoturile intr-o tava de cozonac in care am asezat o folie alimentara lasandu-i capetele sa treaca bine de margini pentru a putea trage de ea cand aveam sa scot prajitura astfel incat sa nu-si piarda forma.

Piscoturile le-am aranjat pe fundul tavii, pe peretii acesteia am asezat piscoturile orizontal, nu vertical. Am dorit sa dau un plus de savoare tortului meu diplomat si am insiropat fiecare piscot cu Garone alb utilizand o pensula alimentara. Am evitat sa trec piscoturile prin Garone fiindca s-ar fi inmuiat prea tare si mi-ar fi stricat crema.

Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi si le-am insiropat cu Garone alb asa cum am precizat mai sus cu pensula, am scos crema si frisca de la frigider si un sfert din cantitatea de frisca am amestecat-o cu crema de lamaie. O parte din aceasta crema am intins-o pe stratul de piscoturi, iar peste crema am asezat un strat gros de cuburi de pepene galben.

Urmatorul strat de piscoturi insiropate cu Garone alb a acoperit stratul de cuburi de pepene galben. Am continuat cu al doilea strat de crema. Restul de crema si frisca se pastreaza. Prajitura se da la frigider pentru cel putin o ora.

Cand am scos de la frigider am intors tava invers pe un platou – este indicat sa facem miscarea aceasta cat mai rapid. Apoi doar am indepartat folia alimentara si am mai imprastiat un strat de crema.
Se orneaza dupa plac. Eu am procedat in felul urmator: pe stratul de crema de la suprafata am asezat fructele, feliile de kiwi si prune, si am ornat cu cantitatea de frisca ramasa de jur imprejur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciorba de fasole in bol de paine
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine
Parteneri
Gem de prune cu coaja
Bucataras.RO

Gem de prune cu coaja

Niste pruni cam batrani ce-i drept, dar care se incapataneaza sa mai rodeasca in ciuda batranetii.....am strans 3 galeti de...

Gem de prune cu coaja
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola