Tort de Ciocolata Amara si Nutella

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata Amara si Nutella

Ingrediente

  • Blat:
  • - 5 oua
  • - 200 g unt
  • - 200 g faina
  • - 150 g zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 50 g cacao amara
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 5 linguri lapte
  • - un vf de cutit sare
  • Crema:
  • - 300 g nutella
  • - 100 g ciocolata amara
  • - 60 ml lapte
  • -20 g unt

Mod de preparare

Se freaca untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa.

Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la mw.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se pun peste unt si se bate bine cu mixerul. Albusurile se bat bine cu putina sare. Se adauga in compozitia de unt ciocolata topita si racita, faina cernuta cu praful de copt, laptele si se omogenizeaza bine.

La urma se adauga albusurile batute spuma putin cate putin amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Se pune in forma de 26 cm unsa si tapetata cu faina si se coace la 180° pentru 50 min (timpul e relativ dupa 30 min e bine sa se verifice cu scobitoarea la mine era copt). Se lasa la racit complet.

Pentru crema se topeste nutella, ciocolata, untul si laptele pe baie de aburi sau mw eu am ales aceasta varianta.

Se taie blatul in doua si se pune jumatate din crema se acopera cu cealalta parte de blat si se pune crema ramasa deasupra.

Se orneaza dupa imaginatie.

Deliciossss.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau
Bucataras.RO

Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau

Aluaturi de casa Mi-am dorit sa fac o paine de casa mai consistenta si mai sanatoasa.mai ales ca aveam niste drojdie pe la...

Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola