Tort cu Mure

Complexitate
redusa
Tort cu Mure

Ingrediente

  • Blat:
  • - 7 oua
  • - 210 g zahar
  • - 180 g faina
  • - 30 g cacao amara
  • Crema:
  • - 500 g mascarpone
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 100 g zahar pudra
  • - mure proaspete 200 g
  • Sirop:
  • - 200 ml apa
  • - 100 g zahar
  • - un plic capuccino sau esenta de rom
  • Glazura:
  • - 200 g ciocolata amara sau lapte
  • - frica lichida
  • - unt cat o nuca
  • Decor:
  • -mure
  • - frunze de menta

Mod de preparare

Blat:
Se pun ouale intregi intr-un castron se bat un pic cu mixerul, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza bine pana isi tripleaza volulul si devin spumoase.

Faina si cacaua se cern intr-un castron si se amesteca bine. Dupa care cu o lingura de lemn sau cu o lingura de silicon se incorporeaza cate putin in oua se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus.

Se pune in forma de 26 cm. unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Se coace la 180 ° pana trece testul cu scobitoarea cca. 40 min. Se lasa la racit dupa care se taie in trei parti egale.

Preparare crema:
Frisca se bate bine cu mixerul.
Mascarponele se bate bine cu zaharul pudra, cantitate de zahar depinde de gustul fiecaruia. Daca nu vi se pare dulce se mai pot adauga 50 g in plus.

Dupa care se uneste frisca amestecand usor de jos in sus.

Prepararea siropului:
Se fierbe apa cu zaharul si la urma se adauga un pilc de capuccino sau esenta de rom.
Se lasa la racit.

Ansamblarea tortului:
Se pune pe un platou primul strat de pandispan se insiropeaza se pune crema si peste aceasta mure proaspete dupa placere.

Se procedeaza la fel cu al doilea strat, dupa ce se pune ultimul strat se insiropeaza si restyl de crema se pune de jur imprejur pana se niveleaza bine.

Se da la rece.

Dupa ce s-a racit un pic se topeste ciocolata cu un pic de frisca lichida si untul si se pune pe deasupra.

Se orneaza cu mure, frumze de menta.

Deliciossssssss imi pare rau ca nu am poze din timpul prepararii, dar timpul nu a fost de partea mea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
5
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Desert bomboane Raffaello
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura