Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri pline cu faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • Pentru crema:
  • 400 ml smatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 1 plic gelatin granule
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri esenta de portocale
  • Pentru decor:
  • Bombonele
  • Petale de ciocolata cu aroma de portocale

Mod de preparare

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare pentru 1 minut. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin spumoase si se aseamana cu o crema.

Ciocolata se topete pe baie de aburi.

Faina se amesteca cu praful de copt. Peste ouale mixate, se adauga in fir subtire, uleiul in timp ce continuam mixarea. Se adauga ciocolata topita, se mixeaza pana la incorporare, dar atentie, nu in exces, sa scoatem cat mai putin aer din oua. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus.

Se pune aluatul de blat intr-o forma rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm, imbracata forma in hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 165 grade C, pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, de preferat pana a doua zi, se taie blatul in trei felii.

Pentru crema: ciocolata taiata bucati se pune intr-o craticioara, impreuna cu smanatana pentru frisca. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste. Se da la frigider pentru 1 ora. Se mixeaza bine amestecul pana devine spumos, dar nu foarte tare. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se topeste la flacara foarte mica. Se adauga gelatina diluata peste mousse-ul de ciocolata impreuna cu esenta de portocale. Se mixeaza usor pana la incorporare. Amestecul va fi cremos dar usor moale, nu se tine de paletele mixerului. Se da bolul la frigider pentru 20 minute. Dupa ce crema a stat la frigider, a inceput sa se intareasca. O mixam din nou, usor, pana amestecul devine uniform si cremos. In acest moment incepem asamblarea tortului.


In forma in care am copt blatul, punem bucati mari de folie alimentara. Punem prima bucata de blat, o parte din crema, la mijloc punem partea de deasupra tortului (cea cu tugui), presam putin peste crema, punem o alta parte de crema si ultima bucata de blat. Presam putin si punem crema si peste ultimul blat. Trebuie sa ne ramana aproximativ 3 linguri crema. Imbracam tortul cu marginile foliei alimentare si-l dam la frigider pentru 1 ora. Scoatem tortul din folie, il asezam pe un platou, nivelam tortul cu o spatula, ulterior imbracam totul cu un strat subtire din crema ramasa. Crema trebuie sa fie usor moale pentru a o putea intinde cu usurinta. Dam tortul la frigider pentru inca 15 minute, apoi il decoram dupa preferinte. Eu am ales bombonele si petale de ciocolata cu aroma de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada cu Spanac si Ricotta
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Ricotta

Rulada cu Spanac si Ricotta
Parteneri
Foi cu miere
Bucataras.RO

Foi cu miere

Ador prajiturile cu foi, as manca non-stop din aceste delicii, dar zau daca imi place sa fac foile. Mi se pare ca iti trebuie...

Foi cu miere
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola