Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt esenta de rom
  • Jeleul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1,5 pahare cu apa
  • 3 lg amidon
  • Mai avem nevoie de:
  • apa+zahar+esenta rom pt insiropat
  • cateva fructe pt ornat
  • 2-3 lg frisca batuta

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand si se bate pana se obtine o spuma tare. Se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, cacaua, nuca macinata si praful de copt se amesteca impreuna, apoi se toarna in 2 reprize peste albusuri. Se omogenizeaza cu miscari usoare pana la incorporare.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema de ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati mai mici si se pune pe foc mic impreuna cu frisca lichida intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece cel putin 2 ore. Se adauga si esenta de rom, apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. Nu se exagereaza foarte tare cu mixatul, altfel se ingroasa prea tare.

Jeleul de fructe de padure: Intr-o oala se pun fructele de padure (eu am avut congelate) impreuna cu apa si zaharul (dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote, nu mai mult pentru a ramane cat mai intregi fructele, timp in care se dizolva amidonul in putina apa. Se toarna peste fructe si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza (se pregateste un sirop din apa, zahar dupa gust si esenta de rom) apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata. Deasupra se pune un strat din jeleul de fructe, apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se procedeaza la fel. La final, se adauga ultimul blat, se insiropeaza apoi se da cel putin o ora la frigider.

Se scoate tortul de la rece si se unge cu crema de ciocolata doar deasupra. Se fac moatze din ciocolata si frisca si se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada cu Spanac si Ricotta
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Ricotta

Rulada cu Spanac si Ricotta
Parteneri
Crap cu ardei si usturoi
Bucataras.RO

Crap cu ardei si usturoi

 Am vazut o imagine cu crapul increstat astfel . Unde , nu mai stiu . Sunt foarte multumita de rezultat si am sa...

Crap cu ardei si usturoi
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola