Ingrediente
● 165 gr unt nesarat (3/4 cup) |
● 150 gr zahar (3/4 cup) |
● 5 galbenuse |
● 160 gr alune macinate (1 1/4 cup) |
● 280 gr ciocolata amaruie de cea mai buna calitate (10 oz) |
● zahar praf pentru decor |
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 300 f (150 c), se unge si se faineaza o tava rotunda de tort cu pereti detasabili. (23 cm marimea).
Intr-un mixer electric pregatit cu paleta din dotare se amesteca impreuna, untul si zaharul. Se adauga galbenusurile dupa ce untul este moale si zaharul topit si se bate in continuare pana amestecul devine de culoare foarte deschisa. Se amesteca alunele in compozitia obtinuta, apoi se amesteca si ciocolata topita pe abur.
Se toarna in tava pregatita din timp si se coace pentru aproximativ 40 de minute sau poate 45, Se scoate din cuptor, se lasa la racit.
Se scoate inelul tavii dupa ce prajitura e complet rece, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar praf.
Se pastreaza bine in frigider iar la servire se aduce inainte la temperatura camerei.
se poate tine, feliata gata si la congelator, iar in momentul servirii doar se incalzeste pentru cateva secunde.
Din propria experienta va spun .... am facut tortul asta si cu ciocolata de calitate foarte buna, si cu ciocolata de calitate ceva mai inferioara si cu ciocolata cu lapte ..... singura care merge bine si care da un gust demential prajiturii este ciocolata amaruie cu 70%cacao si sa fie de la firma recunoscuta. Orice alta ciocolata schimba complet gustul deosebit si fin al tortului.
Acuma poate o sa ma intrebati, are e ciocolata aia asa de buna si firma asa de recunoscuta??? Cred ca fiecare stie exact ciocolata care ii place si gustul pe care il da ea in tr-o prajitura .
Nota - alunele trebuie sa fie macinate fin de tot altfel prajitura se lasa la mijloc ..... eu am macinat in food processor impreuna cu zaharul si nu a fost bine .... se vede mijlocul putin lasat ..... deci, la o macinare corecta a alunelor prajitura iese pufoasa si la fel de inalta peste tot. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Ben Affleck` sau tort de ciocolata si alune" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un mixer electric pregatit cu paleta din dotare se amesteca impreuna, untul si zaharul. Se adauga galbenusurile dupa ce untul este moale si zaharul topit si se bate in continuare pana amestecul devine de culoare foarte deschisa. Se amesteca alunele in compozitia obtinuta, apoi se amesteca si ciocolata topita pe abur.
Se toarna in tava pregatita din timp si se coace pentru aproximativ 40 de minute sau poate 45, Se scoate din cuptor, se lasa la racit.
Se scoate inelul tavii dupa ce prajitura e complet rece, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar praf.
Se pastreaza bine in frigider iar la servire se aduce inainte la temperatura camerei.
se poate tine, feliata gata si la congelator, iar in momentul servirii doar se incalzeste pentru cateva secunde.
Din propria experienta va spun .... am facut tortul asta si cu ciocolata de calitate foarte buna, si cu ciocolata de calitate ceva mai inferioara si cu ciocolata cu lapte ..... singura care merge bine si care da un gust demential prajiturii este ciocolata amaruie cu 70%cacao si sa fie de la firma recunoscuta. Orice alta ciocolata schimba complet gustul deosebit si fin al tortului.
Acuma poate o sa ma intrebati, are e ciocolata aia asa de buna si firma asa de recunoscuta??? Cred ca fiecare stie exact ciocolata care ii place si gustul pe care il da ea in tr-o prajitura .
Nota - alunele trebuie sa fie macinate fin de tot altfel prajitura se lasa la mijloc ..... eu am macinat in food processor impreuna cu zaharul si nu a fost bine .... se vede mijlocul putin lasat ..... deci, la o macinare corecta a alunelor prajitura iese pufoasa si la fel de inalta peste tot. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Ben Affleck` sau tort de ciocolata si alune" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany