Tort `Ben Affleck` sau tort de ciocolata si alune

Complexitate
redusa
Tort `Ben Affleck` sau tort de ciocolata si alune

Ingrediente

  • 165 gr unt nesarat (3/4 cup)
  • 150 gr zahar (3/4 cup)
  • 5 galbenuse
  • 160 gr alune macinate (1 1/4 cup)
  • 280 gr ciocolata amaruie de cea mai buna calitate (10 oz)
  • zahar praf pentru decor

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 300 f (150 c), se unge si se faineaza o tava rotunda de tort cu pereti detasabili. (23 cm marimea).

Intr-un mixer electric pregatit cu paleta din dotare se amesteca impreuna, untul si zaharul. Se adauga galbenusurile dupa ce untul este moale si zaharul topit si se bate in continuare pana amestecul devine de culoare foarte deschisa. Se amesteca alunele in compozitia obtinuta, apoi se amesteca si ciocolata topita pe abur.

Se toarna in tava pregatita din timp si se coace pentru aproximativ 40 de minute sau poate 45, Se scoate din cuptor, se lasa la racit.

Se scoate inelul tavii dupa ce prajitura e complet rece, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar praf.
Se pastreaza bine in frigider iar la servire se aduce inainte la temperatura camerei.

se poate tine, feliata gata si la congelator, iar in momentul servirii doar se incalzeste pentru cateva secunde.
Din propria experienta va spun .... am facut tortul asta si cu ciocolata de calitate foarte buna, si cu ciocolata de calitate ceva mai inferioara si cu ciocolata cu lapte ..... singura care merge bine si care da un gust demential prajiturii este ciocolata amaruie cu 70%cacao si sa fie de la firma recunoscuta. Orice alta ciocolata schimba complet gustul deosebit si fin al tortului.

Acuma poate o sa ma intrebati, are e ciocolata aia asa de buna si firma asa de recunoscuta??? Cred ca fiecare stie exact ciocolata care ii place si gustul pe care il da ea in tr-o prajitura .


Nota - alunele trebuie sa fie macinate fin de tot altfel prajitura se lasa la mijloc ..... eu am macinat in food processor impreuna cu zaharul si nu a fost bine .... se vede mijlocul putin lasat ..... deci, la o macinare corecta a alunelor prajitura iese pufoasa si la fel de inalta peste tot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie