Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort Aniversar Copii cu Blat de Cacao si Crema Mascarpone

Ingrediente

  • blat:
  • - 6 oua
  • - 4 linguri cacao
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • crema :
  • - 750 ml frisca lichida
  • - 750 g mascarpone
  • - 200 g zahar pudra
  • - zahar vanilat sau esenta vanilie
  • decor :
  • - 4 cutii togo
  • - 1 punga m&ms
  • - 1 imagine decor dupa preferinta

Mod de preparare

Preparare:
Mentionez avem nevoie de doua balaturi de aceeasi dimensiune eu am facut in tava de tort de 28 cm.
Prepararea blatului:
Se fierbe apa si se adauga peste cacao amestecand cu telul bine sa nu faca cocoloase si se lasa la racit.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte. Galbenusurile se bat si ele pana se albesc cu 150 g zahar dupa care se adauga uleiul treptat ca la maioneza si cacaoa care intre timp s-a racit putin amestecand bine cu mixerul dupa care adaugam faina cu praful de copt cernute se bat bine sa nu ramana cocoloase.
Adaugati albusurile batute amestecand cu o lingura sau spatula se jos in sus pana se incorporeaza bine.
Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, forma de 28 cm, cuptorul la 180 grade pentu 40 min pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Cand e gata se lasa un pic la racit in tava si dupa se pune pe un gratar la racit, si ne apucam sa facem al doilea blat identic ca primul.
De preferat este sa lasam blaturile la racit de pe o zi pe alta.
Cand sunt reci unul il taiem in trei parti si din celalalt decupam urechile si le taiem si pe acestea in trei parti egale. Restul de blat care ne ramane eu il congelez si fac cakepops.
Prepararea cremei:
Se bate frica bine si se da deoparte. Mascarponele se bate si el cu zaharul pudra si vanilia.
Se amesteca usor cele doua compozitii.
Asamblarea tortului:
Se aseaza pe un platou o bucata de blat si se pune un strat de crema uniform eu prefer sa folosesc posul si sa fac o spirala peste blat, se pune o alta foaie de blat si tot asa pana am asamblat tortul.
Dupa care se pozitioneaza urechile si se procedeaza la fel cu crema. La urma se imbraca tot tortul in crema ramasa si ne pregatim de decorat.
Eu am folosit togo de jur imprejur am fixat imaginea si dupa cu m&m am decorat restul tortului.
Se da la frigider cel putin o seara.
Mentionez ca blatul nu are nevoie de sirop este umed si perfect eu il folosesc la toate torturile de ciocolata.


Acest tort l-am facut de ziua baietelului anul trecut!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Pasta de Oua (II)
5
Aperitive

Pasta de Oua (II)

Pasta de Oua (II)
Parteneri
Tort Mady
Bucataras.RO

Tort Mady

M-am tot gandit ce denumire sa dau la acest tort fara a mai detalia in titlu ce contine si m-am oprit la Mady, deoarece este...

Tort Mady
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!