Tort Adria

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Adria

Ingrediente

  • un pachet piscoturi
  • o cana de lapte
  • 1 pachet frisca Dr Oetker
  • 2 portocale mari
  • jumatate kg de visine
  • blat de tort (eu l-am facut in casa, cred ca este mult mai bun asa) din:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 1 sticluta esenta de menta
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 2 plicuri crema de vanilie Dr Oetker
  • 1 pliculet de ice-coffee
  • 1 lingura scortisoara pisata
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare-de preferinta se va folosi un platou mai mare, ca tortul sa incape:). Se va face tortul reteta obisnuita, cu albusurile batute bezea, galbenusurile frecate bine-bine cu zaharul-eu am pus 7 linguri de faina pt. ca este mai grea, asa ca tortul s-a repezit sa creasca si nu a mai dat inapoi.

Se vor inmuia piscoturile in lapte rece, nu f. tare ca sa nu se farame, numai putin. Se vor pune pe fundul platoului, iar peste ele se va turna frisca, peste care am pus bucatele mici de portocala. Tortul scos din cuptor si racit se va taia in 3 parti egale.

Se va pune prima parte peste piscoturile acoperite de frisca si bucatele de portocale, muiata in sucul merelor. Pulpa fructelor, frecata cu zahar, scortisoara pisata, stropita cu esenta de menta si rom se va pune deasupra. a doua parte a tortului se va insiropa cu sucul visinelor amestecat cu esenta de vanilie (mie nu imi plac torturile excesiv de insiropate).

Deasupra se va pune pulpa visinelor frecata cu zahar (dupa gust, nu ff. dulce), iar peste ele se va adauga crema de vanilie (am uitat sa mentionez ca si peste mere se va adauga crema de vanilie).

Ultima parte a tortului se va acoperi cu crema de vanilie (cu care se va orna, dealtfel, tot tortul), bucatele mici de portocala, toping din fructe de padure, iar pliculetul de ice-coffee se va cerne in ploaie usoara deasupra.

Ideile imi veneau pe masura ce inaintam, asa ca a iesit un tort delicios, nu foarte dulce, racoritor, cu o explozie de arome.

Pofta buna!!!
Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute