Folositi mixerul pentru a prepara crema. Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie de culoare pala si textura fina. Separat amestecati mascarponele cu laptele, apoi adaugati si cu ouale. Adaugati si nuca de cocos.
Separat bateti smantana pana se face spuma, apoi puneti-o peste compozitia cu mascarpone. Nu mai mixati, ci omogenizati usor, prin impaturire, folosind o spatula.
Curatati fructele si taiati-le in bucati mici (de aproximativ 1 cm cub). Pisati cu ajutorul furculite zmeura pe care ati amestecat-o in prealabil cu zaharul.
Inmuiati piscoturile in sucul tropical (la fel cum se procedeaza la Tiramisu reţetă originală). Eu nu am citit bine reteta initial, si am pisat piscoturile, apoi le-am umezit cu sucul ... :)
Impartiti compozitiile in 4 si puneti-le in aceasta ordine intr-un pahar: zmeura, crema de mascarpone (o optime din cantitatea totala), piscoturile inmuiate, fructele taiate cubulete, apoi inca un strat de mascarpone (o optime din cantitatea totala).
Mie mi s-a parut foarte pregnant gustul de nuca de cocos, deci data urmatoare fie voi renunta de tot la ea, fie voi diminua cantitatea.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii