Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tarta Frunza de Piersica (Peach Leaf Pie)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 280 gr faina
  • 1/2 lingurita sara
  • 85 gr unt taiat marunt
  • 85 gr untura
  • 65-125 ml apa rece (eu am tinut gheata in apa)
  • Umplutura:
  • 1 kg piersici
  • suc de la o lamiie
  • 100 gr zahar
  • 4-5 linguri amidon (depind ede cit sint de zemoase piersicile)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 30 gr unt bucatele

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea intr-un castron. Se adauga untul si untura reci amindoua, si taiate bucatele si cu palmile se freaca pina se formeaza faramituri. Se adauga putin cite putin apa rece si cu ajutorul unei furculite se amesteca pina se formeaza aluatul.

Se imparte apoi in doua si se inveleste in folie de plastic si se pune la frigidar ptr jumate de ora. Se pune o tava in cuptor la araga z si se preincalzeste cuptorul la 425 grade F, 220 grade C, sau 7 la gaz.

Decojesti piersicile si le tai felii subtiri de tot, le pui intr-un castrom si adaugi peste ele sucul de la lamiie, zaharul, amidonul si scortisoara. Le amesteci si pui deoparte. Apoi scoti de la frigider o parte de aluat, o intinzi pe o suprafata usor fainata si pui i forma rotunda de pie si acoperi si pui la frigider.

Scoti a doua parte de aluat, o intinzi si cu ajutorul unei forme de taiat, decupezi frunze (daca nu ai forma speciala desenezi pe un carton frunza si decupezi apoi cu un cutit ascutit decupezi din aluat forme de frunze dupa sablonul facut).

Dupa ce frunzele sint taiate cu un betisor le faci nervurile si lasi pe masa. scoti din frigider forma de pie ungi cu un ou amestecat cu o lingura de apa, fundul si marginile aluatului din forma si pui umplutura de piersici dar ai griuja ca la mijloc sa fie mai ridicat. Apoi se pune citeva bucatele de unt printre piersici.

Se acopera cu frunzele decupate, asezate in cercuri concentrice (avem grija sa se suprapuna putin) iar la mijloc, din resturile de aluat ramase se fac citeva bilute care se pun in mijloc. Se unge apoi cu oul ramas si se da la cuptor.

Se coace la temperatura mare (cea la care a fost incalzit cuptorul) pentru circa 20 de minute dupa care se reduce temperatura la 365 grade F, 190 grade C sau 4 pentru gaz. se mai coace circa 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia).

Este important de pus forma de pie pe tava preincalzita inainte. Umiditatea de la umplutura tine foaie de pe fundul formei umeda si nu se coace cum trebuie, dar punind tava asta in cuptor si forma de pie deasupra ajuta la coacere si nu mai aveti probleme cu umiditatea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Conserva de Peste in Sos Tomat
4
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Ciorba/supa din carne de ied
Bucataras.RO

Ciorba/supa din carne de ied

După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să...

Ciorba/supa din carne de ied
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola