Tarta cu Prune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Prune

Ingrediente

  • -160 gr faina
  • -150 gr unt (margarina )
  • -160 gr zahar si 2-3 linguri deasupra prunelor
  • -3 oua
  • - 1 lingura rom sau coniac (eu am pus doar coaja de lamaie si a dat un gust super tartei)
  • - 15-20 prune
  • -un jumate de plic de praf de copt

Mod de preparare

-se freaca untul cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile si se freaca pana se obtine o pasta omogena si albicioasa, se adauga putin cate putin faina (eu am amestecat praful de copt in faina ), apoi romul sau coaja de lamaie un pic de sare iar la urma albusurile batute spuma.

- se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt, se niveleaza si se pun jumatatile de prune una langa alta cu adancitura in sus (bine spalate si curate in prealabil)

-presari zahar peste prune si dai la cuptor o juma de ora, la cuptorul preincalzit si daca se poate la nu foarte mare temperatura ca e prinde repede, trebuie sa fie frumos rumenita.
se lasa sa se raceasca si se taie in felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Somon cu sos de mustar si miere
Bucataras.RO

Somon cu sos de mustar si miere

O bucata buna de somon fript, cativa cartofi aurii si putin sos de mustar turnat peste ele, iata o masa delicioasa pentru mine.

Somon cu sos de mustar si miere
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola