Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".
Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.
In felul acesta se va fragezi foarte bine.
Umplutura
A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.
Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.
Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.
Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat si le adaugam peste sosul de mai sus.
Amestecam.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.
Ungem o forma de copt (cu diametrul de 26 cm)cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.
Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.
Turnam peste aluat compozitia de mai sus.
Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.
Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.
Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.
Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca,feliem si putem servi.
Pofta buna!
Se taie felii si se serveste.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO reteta de chec lejera fara grasime : unt, ulei etc. Este posibil? Binenteles ca da :) Aceasta...
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie rozDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii