Tarta cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Tarta cu Branza de Vaci

Ingrediente

  • Blat:
  • -100 g unt nesarat
  • -3 linguri zahar pudra
  • -3 foi de napolitane (biscuiti uscati, foarte fini sau fulgi de porumb de buna calitate)
  • Umplutura:
  • -700 g branza de vaci, bine scursa
  • -200 g smantana groasa
  • -6 oua mari
  • -12 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 baton vanilie sau 2-3 pliculete vanilie ori esenta de vanilie
  • Glazura:
  • -200 g smantana groasa
  • -4 linguri zahar
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Decor, optional:
  • -glazura de ciocolata sau dulceata
  • Pentru servit, optional:
  • -sirop gros de fructe

Mod de preparare

Blat:
Sfaramati foile de napolitane (biscuitii sau fulgii de porumb) in asa fel, incat sa obtineti o textura ca de pesmet (puteti folosi masina de tocat carne).

Amestecati cu zaharul pudra si untul topit.

Turnati intr-o tava cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) unsa cu unt, inclusiv peretii laterali sau tapetata cu hartie de copt, formand un strat de maxim 2 cm grosime si presati foarte bine.
Dati la rece cel putin 1 ora.


Umplutura:
Mixati minim 5 min zaharul, smantana si branza de vaci pana se topeste zaharul si amestecul devine cremos.

Adaugati pe rand ouale, mixand dupa fiecare, semintele din batonul de vanilie, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina.

Turnati peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins, la foc iute, in primele 15 min, apoi la mic, inca 45 min sau pana ce devine ferma si prinde deasupra o crusta aurie.


Glazura:
Mixati smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie si turnati-o in strat peste prajitura, imediat ce ati scos-o din cuptor.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la rece pana a doua zi.
Scoateti din tava si glazurati, optional.

Serviti-o portionata, cu sirop de fructe, optional sau simpla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Drob de curcan
Bucataras.RO

Drob de curcan

Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!

Drob de curcan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola