Sufleu cu Migdale

Complexitate
redusa
Sufleu cu Migdale

Ingrediente

  • Pentru sufleu:
  • - 200 ml lapte
  • - 80 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 40 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 80 g migdale decojite, fin macinate
  • - 40 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 1 plic cu zahar vanilat
  • - sare de mare fin macinata
  • - 30 g unt pentru untat vasele pentru sufleu
  • - 3 linguri cu zahar pentru tapetarea vaselor pentru sufleu
  • Pentru decor:
  • - 30 g migdale fulgi
  • - 1 lingura cu zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
- Se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita laptele, zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn. Cand amestecul ajunge aproape de temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga faina ”in bloc”, amestecand rapid cu o lingura din lemn, pana cand compozitia se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si se formeaza ”o minge de aluat”. Aluatul pregatit se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute la temperatura camerei.

- Se pregatesc intre timp vasele pentru sufleu. Eu am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm. Vasele pentru sufleu se unteaza si se tapeteaza apoi cu zahar.

- Cand compozitia pregatita s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile (nu se adauga un alt galbenus daca cel agaugat anterior nu a fost incorporat). Pentru acest timp de lucru, se poate folosi mixerul electric cu paletele spiralate.

- Se adauga migdalele fin macinate si se mixeaza compozitia timp de 20 de secunde.
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta.
- Albusurile spuma se incorporeaza in compozitia pregatita anterior.

- Compozitia se pune in formele pentru sufleu pregatite astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din capacitatea acestora.
- Se presara la suprafata fulgi se migdale.

- Se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade c, timp de 15 - 20 de minute (in carte este specificat timpul de 25 de minute insa mi s-a parut destul de mult). Eu am copt sufleurile 15 minute (lucrurile difera cu siguranta de la un cuptor la altul).

- Se serveste imediat (fierbinte) - dureaza aproximativ 1 minut pana ”pierde din inaltime”.
- Optional se presara la suprafata zahar pudra inainte de servire.
Reteta sufleului cu migdale am gasit-o in volumul 4 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Dulciuri”.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 8 portii.

Am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun
Bucataras.RO

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Dacă ești fascinat de combinații culinare unice și delicioase, atunci merită să încerci și această variantă de...

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!