Stollen

Postat pe: 25-12-2017
(0)

Ingrediente

700-800 gr faina
50 gr zahar
1 lingurita sare
240 ml lapte caldut
1 lingurita nucsoara
200 gr unt
2 pliculete drojdie uscata
3 oua batute
coaja razuita de la o lamaie si o portocala
2 linguri dulceata portocala
Fructe uscate :
50 gr merisoare
100 gr stafide negre
100 gr stafide aurii
50 gr afine confiate
100 gr caise
200 gr nuci taiate grosier
100 gr migdale taiate
Extra:
unt
Zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

04h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele, nucsoara, sarea.
Adaugam peste faina untul si omogenizam, apoi punem si ouale si laptele cu drojdia.
Framantam aluatul si lasam la dospit, in loc caldut cam 2 ore.
Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.
Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci, asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3.
Inindem prima parte cu un sucitor, nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan.
Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime, astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.
Rulam aluatul si punem in tava.
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore.
Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos.
Cat inca sunt calzi, ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Stollen" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Stollen