1. se spala merele, se taie in 4, se curata de casuta simburilor si se taie fiecare sfert de mar in 2-3 bucati.
2. se aseaza in cratita si peste ele se pun zaharul si apa
3. se fierb 5-10 minute cit sa intre furculita in mar cu usurinta, dar sa nu le fleoscaiti prea tare ca sa nu piarda aroma de mar
4. se lasa sa se raceasca cit mai mult
5. se mixeaza fructe + lichid pina obtinem un piure destul de fin (mai ales ca am pus merele cu coaja, dupa mine aroma sta in coaja, deci eu o curat ff rar...)
6. se pune a congelator in cutia de plastic cu capac sau in alt ambalaj...
7. cind va fi congelat, dar nu ff tare, se mixeaza iar si vom obtine o crema spumoasa, se serveste asa...
Congelat, lasat putin la dezghetat si apoi mixat cu mixerul vertical, se vede clar cum se albeste si devine spumos... iar la gust si consistenta e identic cu un sorbetto cumparat (facut in masina de inghetata).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii