Salam de biscuiţi reţetă de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă de post

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă de post
  • 1,350 kg biscuiti
  • zahar dupa gust (poate am pus 500 gr sau ceva mai mult)
  • cacao 200-250 gr (sau poate mai mult)
  • lapte de soia aprox 800 ml
  • fructe uscate (stafide, curmale nuci, cirese uscate)
  • esenta de rom
  • 400 gr margarina

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă de post

Am pus biscuitii in punga de plastic si cu un batator de snitele (partea dreapta) i-am spart. Am pus intr-un vas mare, am adaugat zahar si cacao si am amestecat cu o lingura. In timpul asta laptele se incalzea in microunde. Am taiat bucati margarina am adaugat este biscuiti sparti si am pus jumatate din laptele de soia cald peste toata compozitia. Cu mana am inceput sa amestec si sa sparg in pumn bucatile de biscuiti care au ramas mai mari.

Acuma este momentul in care eu gust daca mai vreau cacao sau zahar (daca da, atunci mai adaug acuma) si mai pun lapte tot cate putin pana se face pasta nu moale, dar nici tare. Acuma se pun fructele uscate si se mai amesteca putin. Pasta trebuie sa se modele usorze.

Se pune in folie de plastic se ruleaza si se da la congelator. Se taie si se serveste dupa dorinta. Peste folia de plastic se poate presara zahar tos, sau nuca de cocos si apoi se ruleaza si se da la frigider (congelator). Esenta de rom (am uitat) se pune la urma de tot chiar inainte de a pune pasta rezultata in folia de plastic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pui in stil mediteranean
Bucataras.RO

Pui in stil mediteranean

Puiul are la baza marinarea cu iaurt. Aromele de astazi sunt fresh si reconfortante. Menta, lamaia, oregano si uleiul de...

Pui in stil mediteranean
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola