Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, cele 100 ml lapte si o lingurita cu faina si se lasa la dospit. Intre timp facem umplutura astfel: batem spuma albusurile cu zaharul, vanilia si la sfarsit adaugam nuca de cocos, aceasta umplutura o impartim in trei parti egale.
Continuam cu aluatul . . . dupa dospirea drojdiei amestecam margarina cu galbenusele, drojdia dospita pana obtinem un aluat elastic pe care il impartim in trei parti egale.
Atentie acest aluat nu se lasa la dospit.
Intindem fiecare portie de aluat pe rand pana la dimensiunea de cca 25/30 cm
Ungem aceasta foaie cu o parte din umplutura din cele trei, rulam foaia iar cu un cutit taiem felii de grosimea unui deget si punem aceste felii intr-o tava peste care am pus hartie de copt.
Cutitul trebuie bagat inainte de fiecare taiere in apa rece. Se introduc in cuptor incalzit in prealabil timp de 20 minute. La fel se procedeaza si cu celealalte doua portii de aluat.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii