Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la foc mic. Se amesteca continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se continua cu prepararea blatului: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbesusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, apoi nuca de cocos rasa, usor, amestecand aluatul de jos in sus cu o spatula de silicon.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul fierbinte din tava cu tot cu hartia de copt si se pune pe un prosop umed. Se ruleaza si se lasa sa se raceasca infasurat in prosop.
Peste crema se pune nuca de cocos rasa si se incorporeaza. Se adauga frisca lichida si se mixeaza.
Se desface blatul din prosop, fara a inlatura hartia de copt. Se intinde jumatate din crema peste el si se ruleaza din nou, indepartand si hartia de copt. Se aseaza rulada pe un platou si se orneaza cu restul de crema, nuca de cocos rasa si margarete din napolitana.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii