Ingrediente
● Pentru un blat simplu de cacao: |
● 6 oua |
● 5 linguri faina |
● 3 linguri ulei |
● 6 linguri zahar |
● 2 linguri pline cacao |
● esenta rom |
● Pentru crema de frisca: |
● 250 ml frisca lichida |
● 3 linguri miere |
● 6 gr gelatina |
● esenta vanilie |
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se obtine o spuma albicioasa.
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat apoi zaharul ramas. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de rom, cacaua si faina, amestecand lejer de jos in sus.
Se coace la foc moderat in tava mare, dreptunghiulara de la cuptor.
Intre timp, se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece. Dupa 10 minute se pune la microunde sau pe aburi sa se inmoaie. Separat se bate frisca, se adauga apoi mierea si gelatina topita.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.
Blatul copt mai sus se decupeaza dupa ce s-a racit, in asa fel incat sa putem acoperi toti peretii tavii de cozonac.
Se tapeteaza cu blat tava, in asa fel incat sa pastram o parte din blat pentru capac. Se pune jumatate de crema, se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate de crema.
Se pune capacul din blat si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Capsuni Intregi" nu uita sa ii faci un review.
Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugandu-se treptat apoi zaharul ramas. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de rom, cacaua si faina, amestecand lejer de jos in sus.
Se coace la foc moderat in tava mare, dreptunghiulara de la cuptor.
Intre timp, se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece. Dupa 10 minute se pune la microunde sau pe aburi sa se inmoaie. Separat se bate frisca, se adauga apoi mierea si gelatina topita.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.
Blatul copt mai sus se decupeaza dupa ce s-a racit, in asa fel incat sa putem acoperi toti peretii tavii de cozonac.
Se tapeteaza cu blat tava, in asa fel incat sa pastram o parte din blat pentru capac. Se pune jumatate de crema, se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate de crema.
Se pune capacul din blat si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rulada cu Capsuni Intregi" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
olimpia39m
• 03.04.2014 22:07:52
Aspectul e deosebit si sunt sigura ca gustul e unul pe masura. Cu siguranta e pe lista mea de prioritati ,dar am o intrebare:capsunile nu trebuie tinute in prealabil in zahar pentru a nu parea prea acre in comparatie cu restul?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.04.2014 00:11:37
daca capsunile sant coapte bine nu e contrast foarte mare intre crema si ele,ca si cum ai manca capsuni cu frisca sau cu ciocolata