Quinoa Pudding (Budinca de Quinoa cu Stafide)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Quinoa Pudding (Budinca de Quinoa cu Stafide)

Ingrediente

  • 750-800 ml lapte
  • 60-70 g zahar (am pus ceva mai mult)
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • 150 g quinoa spalata foarte bine in 3-4 ape
  • 500 ml apa
  • 50-60 g stafide (poate sa fie curmale, cranberry uscate, smochine etc)
  • 30 g unt (eu am pus 50 g)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • scortisoara pt decor (optional)
  • frisca pt decor (optional)
  • capsuni pentru decor (optional)
  • sare, un praf

Mod de preparare

Prima data se ia o strecuratoare in care se pune quinoa apoi se pune strecuratoarea intr-un vas mai mare si se adauga apa destul de multa incat sa se poate spala boabele (se pot folosi degetele sau o lingura de lemn).

Dupa ce am spalat prima data boabele vedem ca apa este tulbure. Substanta care se spala de pe boabele de quinoa se numeste rasina. mai exact ii spune SAPONIN care este destul de periculoasa daca o mancam. Aruncam apa tulbure, mai repetam operatia inca de 2-3 ori, pana apa in care facem operatia ramane limpede.

Punem boabele spalate in cele 500 ml apa si dam la fiert pana se absoarbe toata. In alt vas punem laptele, sarea, zaharul, batonul de scortisoara si coaja de lamaie si dam la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se inchide ochiul, se scoate batonul de scortisoara, se arunca.

Laptele fiert se pune peste quinoa, se da din nou la fiert, se adauga stafidele (sau ce alte fructe folositi) se amesteca pana se ingroasa (aprox 5-7 min).

Spre sfarsit trebuie amestecat mai mult in compozitia de budinca pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se ia de pe foc, se pune untul si se amesteca pana se topeste, apoi se adauga si esenta de vanilie.

Se pune la rece sau se aranjeaza in cupe sau forme si se da la rece. Se serveste cu frisca si sirop de capsuni, sau frisca si fructe proaspete sau simplu prafuit cu scortisoara... Un desert simplu si sanatos, tocmai bun pentru zilele de vara calduroase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie