Prajitura aniversara rapida

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura aniversara rapida

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 de grame ciocolată amaruie 40%
  • 120 de grame unt gras, 82%
  • 150 de grame zahăr tos
  • 4 ouă
  • 150 de grame făină albă 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • 300 de grame brânză de vaci grasă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura esența de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 de grame vișine congelate
  • Pentru cremă:
  • 180 de ml smantana pentru frișcă lichida
  • 250 de grame mascarpone
  • 3 linguri de zahăr pudră sau extra
  • 2 linguri de cremă de whisky sau orice alt lichior cremă

Mod de preparare

Această prăjitură este o negresa clasică pe care am transformat-o într-un tort rapid...aveam o aniversare importantă în familie și nu mai aveam timp să pregătesc un tort...mereu mă implic mai mult când e vorba de alte aniversari și le uit pe cele personale...
Pentru această prăjitură-tort, topim ciocolata maruntita cu untul pe baie de aburi, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
O lăsăm apoi puțin la răcit, până mixam 2 ouă cu 50 de grame zahăr, zahărul vanilat si un praf de sare.
În compoziția rezultată, adăugăm ciocolata topită, mixam din nou, apoi cernem făina amestecată cu praful de copt.
Aluatul rezultat se așază într-o tavă pătrată, unsa cu unt și tapetata cu foaie de copt, se niveleaza.
Separat mixam brânza de vaci cu pesmetul, restul de 100 de grame zahăr, esenta de vanilie, până rezultă o masă omogenă.
Peste aluat, se pune crema de brânză de vaci, se niveleaza, apoi visinele fără samburi congelate.
Se coace prajitura cca. 40 de minute. Se lasă la răcit.
Între timp, se prepară crema, mixandu-se toate ingredientele, până rezultă o cremă spumoasa.
Aceasta se păstrează în frigider, iar când se scoate, se mixeaza din nou.
După ce prajitura s-a răcit, se îndreaptă puțin marginile, se orneaza cu crema menționată, se presară cu inimioare colorate și se servește.
Este un deliciu, merită încercat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie