Prajitura Quiky

Portii
12
Timp pregatire
12 minute
Complexitate
medie
Prajitura Quiky

Ingrediente

  • pentru forma cu diametrul de 22 cm:
  • blat:
  • 200 g biscuiti
  • 150 g margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • crema 1:
  • o canita de frisca lichida (hulala)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 100 g branza de vaci
  • o lingura de iaurt
  • un plic de gelatina(10 g)
  • cereale cu ciocolata nesquik
  • crema 2:
  • o canita de frisca lichida
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de piure de castane
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor:
  • bobite de cereale de ciocolata
  • rulouri de napolitana umplute cu crema de vanilie

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul uni linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea torului, rulourile de napolitana (eu le-am taiat in jumatati), una langa alta.
Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam lingura de iaurt si branzica dulce si mixam bine.

Se topeste la bain marie gelatina hidratata cu apa rece, se toarna in crema in fir subtire, mixam bine si apoi turnam peste blatul de biscuiti, presaram deasupra cerealele si le impingem usor cu o lingura in crema si se da la rece pana pregatim cealalta crema.
Mixam frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam piureul de castane si pudra de roscove. Topim gelatina in 100 ml apa rece si apoi topim la bain marie si turnam in fir subtire in amestec. Turnam peste prima crema si deasupra presaram cu bobite de cereale. Se taie dupa cel putin 2 ore de stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie