Se pregatesc fructele : eu am avut prune si piersici la seria 2 si la prima am mai avut si struguri mari albi... la struguri e bine sa le scoateti simburii caci mie nu mi.a placut sa ii aud crantzanind intre dinti ... Fructele spalate, uscate si apoi taiate cubulete .
Apoi am amestecat toate ingredientele, fara nici o logica ... se poate cu mixerul dar si cu lingura sau telul in forma de para e ok ( eu asa am facut).
In timpul asta se incalzeste cuptorul la 180°C
Se toarna aluatul in tava unsa si se aseza deasupra fructele cu coaja catre aluat si pulpa in sus ( sfat numai pt incepatori ..).
Grija mare caci creste in inaltime aproape dublu !!! deci tava inalta ...
a mea e mare cit cuptorul ( o sa o masaor si revin )si inalta de vreo 6 cm
se coace la foc mediu ( 180 °c ) PINA SE RUMENESTE .. oricum mai mult de 30 min dar mai putin de 1 ora ....
lingurile toate normale, NU cu virf
tava unsa cu unt/ margarina si tapetata cu faina ( asa a fost 1 oara , la a doua serie caci am facut si bis sapt asta - pozele sunt numai de la bis- nu am mai pus faina si totusi nu s-a lipit de tava .. chiar arata ff bine.
Se pudreaza la sf cu zahar praf vanilat sau se serveste cu frisca ( cum am facut eu .. ) sau cu inghetata .. na.. fiecare cum vrea ....
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii