Prajitura inima cu branza si jeleu de visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura inima cu branza si jeleu de visine

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 125 g unt
  • 1 galbenus
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • un borcan mic cu visine conservate
  • 250 ml zeama de visine
  • 1 plic jeleu rosu de la DrOetker

Mod de preparare

Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna. Se adauga untul taiat bucatele si galbenusul. Se framanta pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza si se da la congelator pt. cca 10 minute.

Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, iar la final oul. Se omogenizeaza.

Se scoate aluatul si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cu gauri mari. Se niveleaza bine apoi se toarna crema de branza peste aluat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 minute. Se lasa la rece in tava.

Se scurg visinele de zeama apoi le aranjam deasupra prajiturii acoperind toata suprafata. Jeleul se prepara conform instructiunilor de pe plic dupa care se toarna peste visinele de pe prajitura. Se da la frigider pana a doua zi. Se scoate din tava pe un platou, dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Se serveste rece si alaturi de cei dragi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Sufleu de branza cu somon afumat si menta
Bucataras.RO

Sufleu de branza cu somon afumat si menta

Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a...

Sufleu de branza cu somon afumat si menta
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola