Prajitura Fara Oua

Complexitate
redusa
Prajitura Fara Oua

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 cescute ulei
  • 6 cescute zahar
  • 4 cescute lapte
  • 8 cescute faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa fin
  • un varf de cutit sare
  • Sirop de insiropat:
  • 600ml apa
  • lamaia ramasa fara coaja
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 2 plicuri praf de budinca de zmeura
  • 1 plic praf de budinca de lamaie
  • 150 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 1,200 l lapte

Mod de preparare

Blat:
Se freaca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana se topeste, apoi se adauga treptat laptele, faina, cacaua, praful de copt, sarea si coaja de la lamaie rasa fin. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, unsa cu margarina si tapetata cu faina sau pe o hartie de copt unsa cu margarina.

Aceasta se pune la cuptor si se coace la foc potrivit, pana trece testul cu scobitoarea. Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit. In timp ce prajitura sta la cuptor se va face siropul pentru insiropat si crema.

Sirop pentru insiropat:
Lamaia ramasa se taie cubulete si se fierbe in aproximativ 600 ml apa, impreuna cu zaharul. Siropul se lasa la racit.

Crema:
Se pun 700 ml lapte la fiert cu 8 linguri de zahar, iar in 100 ml se dizolva praful de budinca de zmeura, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La final cand budinca s-a legat si am oprit focul se pune 100 gr de unt si se lasa la racit.

Urmatorul pas este facerea budincii de lamaie. Se pun la fiert 300 ml lapte cu 4 linguri zahar, iar in 100ml se dizolva praful de budinca de lamaie, ce se toarna peste lapte si zahar cand acestea incep sa fiarba. La fel ca la budinca de zmeura, la final se adauga untul (50 g) si se lasa la racit.

Cand blatul s-a racit se taie prin doua se insiropeaza cu siropul de lamaie, se pune budinca de zmeura, urmatoarea jumatate de blat care se insiropeaza si se pune in final budinca de lamaie.
Se orneaza dupa preferinte.
Recomandat este sa stea de seara pana dimineata pentru a se lega mai bine, eu am lasat-o aproximativ 3 ore si nu mi s-a legat prea bine, a doua zi a fost mai legata (poza finala, unde este taiata, este dupa 3 ore nu era legata asa bine).
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Tort cu nuca de cocos
Bucataras.RO

Tort cu nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute