In doua vase punem cate 2 cutii iaurt. Adaugam in fiecare vas cate 12 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amestecam bine pana se omogenizeaza. Intr-un vas adaugam piersicile taiate cubulete si in celalat adaugam cele 3 pliculete de nes.
Cele trei plicuri de gelatina le inmuiem in 150 ml apa rece, apoi punem vasul pe foc sa se topeasca (atentie! ! ! nu lasam sa fiarba, lasam pana cand devine calduta si gelatina se topeste). Impartim gelatina in mod egal in cele doua vase in care avem compozitia de iaurt si amestecam pentru a se omogeniza.
In zeama ramasa de la compotul de piersici se inmoaie biscuitii (biscuitii doar ii scufundam in zeama ) si ii asezam in tava de chec in care am pus in prealabil folie alimentara (lasam marginile foliei mai lungi).
Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia alba de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti inmuiati apoi rasturnam jumatate din compozitia de iaurt cu nes si acoperim si acest start cu un rand de biscuiti inmuiati. La fel procedam si cu restul de compozitie ramas.
Acoperim cu folie si dam tavile de chec la frigider pentru cel putin 2-3 ore (eu le las de obicei de pe o zi la alta la rece ).
Pofta Buna! ! !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii