1. Mixeaza 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un bol mare, timp de 2 minute. Amestecul trebuie sa devina subtire si cremos.
2. Adauga ouale, unul cate unul, si mixati bine dupa fiecare adaugare.
3. Adauga faina si praful de copt si mixeaza cateva secunde.
4. Prajeste semintele de mac.
5. In amestecul de mai sus se adauga zeama si coaja rasa de la 2 portocale si semintele de mac si se mixeaza bine.
6. Folositi o tava de tort rotunda (eu am folosit una cu diametrul de 20 cm), ungeti-o bine cu unt si turnati in ea aluatul.
7. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se lasa blatul 50 de minute la copt.
8. Pana este gata blatul, puneti coaja rasa de la celelalte 2 portocale (eu am folosit razatoarea clasica, insa este recomandat sa utilizati un instrument special pentru decojirea fructelor ca sa va iasa fasii mai lungi care sa arate mai estetic) intr-o oala micuta, adaugati cele 25 de grame de zahar si 100 ml de apa. Dati in clocot si mai lasati 5 minute pana se face un sirop. Cand este gata, scoateti cojile caramelizate pe o fasie de hartie de copt.
9. Cand este gata blatul, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet in tava. Abia cand este rece este indicat sa pregatiti si sosul de ciocolata (ca acesta sa fie inca lichid si sa puteti decora mai usor prajitura).
10. Pentru pregatirea sosului de ciocolata, puneti ciocolata rupta bucati impreuna cu cele 50 de grame de unt intr-un bol. Smantana trebuie fiarta intr-o oala pana inainte de a incepe sa clocoteasca. Turnati-o imediat in bolul cu ciocolata si untul si lasati 1 minut sa se topeasca, apoi amestecati pentru a omogeniza.
11. Decorarea prajiturii: scoateti prajitura pe o farfurie sau pe un suport de tort, turnati fasii de ciocolata cu ajutorul lingurii (eu am intins toata ciocolata pe blat) si adaugati cojile caramelizate de portocala.
Se serveste rece.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii