Prajitura cu Piersici in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Piersici in Aluat

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm diametru:
  • 200 gr de zahar tos (vezi nota 1)
  • 3 oua (vezi nota 2)
  • 110 gr faina de prajituri
  • 125 gr unt topit
  • cremos
  • 1 lingura cu praf de copt
  • 4 piersici parfumate dar nu foarte moi
  • sa le puteti taia cuburi cu un cutit
  • 1/2 pahar de lapte apare in reteta originala
  • dar eu nu l-am pus caci aluatul meu era oricum moale
  • l-am varsat in tava fara probleme

Mod de preparare

Nota 1: Mie imi plac prajiturile dulci, deci dupa gustul meu 200 gr zahar sunt perfecte insa fiecare face ce si cum vrea, puteti pune mai putin zahar

Nota 2: In reteta originala zicea sa batem albusurile spuma eu nu am facut asa si a iesit oricum foarte bine, deci din nou fiecare face ce si cum vrea rezultatul se vede oricum in poze

Incepem prin a spala, usca si taia cuburi piersicile, cine vrea poate sa le curete de coaja, eu am lasat coaja, caci nu era foarte groasa.

Incalziti cuptorul la 180°c si tapetati o tava de 24 cm cu hirtie de copt (hirtia o umeziti sub jet de apa la chiuveta apoi o stoarceti bine in pumn, o intindeti si o neteziti bine in tava, se va intinde perfect chiar daca o sa faceti citeva cute dar nu trebuie sa o decupati cum se face in mod clasic).

Apoi mixati intr-un castron untul cu zaharul pina devine cremos apoi adaugam ouale (intregi cum am facut eu sau numai galbenusurile cum scria in reteta originala). Cind ati obtinut o crema spumoasa adaugati faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, amestecati bine si adaugati albusurile spuma (in caz ca ati ales varianta cu albusurile batute separat, eu nu).

Adaugati cuburile de piersici si amestecati cu o lingura compozitia pe care o varsati in tava tapetata cu hiortie de copt (dar se poate si numai in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina sau cu biscuiti striviti sau cu pesmet).

Coaceti la 180°c, cel putin 30 minute, apoi verificati si cind e gata (faceti proba cu scobitoarea care trebuie sa iasa uscata, adica nu cu aluat crud lipit de ea) scoateti tava din cuptor, stingeti focul si lasati sa se raceasca..
E un aluat cremos, umed si seamana putin cu cel care are iaurt in compozitie.

Servita dimineata la micul dejun sau ca si desert alaturi de putina frisca, inghetata sau simpla ... se maninca cu lingurita sau furculita de desert pentru ca este usor cremoasa nu o puteti taia felii ca pe chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
3
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Salata de fasole verde cu salam si iaurt
Bucataras.RO

Salata de fasole verde cu salam si iaurt

 Aceasta salata proaspata a avut un mare succes la copii colegelor mele . Am folosit in loc de maioneza, iaurt grecesc....

Salata de fasole verde cu salam si iaurt
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!