Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet de aluat foietaj
  • cca 150 gr miez de nuca
  • 2 linguri Nutella
  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida neindulcita
  • 150 gr cicolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri Nutella
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • 2oo ml frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • cacao

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si sarea timp de 15 minute la viteza medie pana isi mareste de 3 ori volumul. Se adauga faina, cacaua si praful de copt in 3 reprize amestecand cu o spatula si miscari de jos in sus. Transferam preparatul in tava cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pentru cca 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Intindem aluatul de foietaj si il intepam cu o furculita pe toata suprafata. Il coacem in tava cu hartie de copt pana se rumeneste usor.
Intr-o tigaie rumenim nucile taiate grosier si asa calde le amestecam cu 2 linguri de Nutella. Intindem nucile cat mai uniform pe foaia rumena de aluat de foietaj si dam deoparte.
Crema:
Punem frisca pe foc iar cand s-a infierbantat adaugam ciocolata cubulete, zaharul vanilat si un praf de sare si amestecam pana se topeste.
Dam la frigider pentru cca 2 ore.
Dupa ce frisca s-a racit o mixam pana se mai ingroasa si devine mai pufoasa, adaugam 3 linguri de Nutella si mai mixam cateva secunde ca sa se omogenizeze.
Asamblarea:
Peste foaie cu crema de nuci punem 2-3 linguri din crema cu frisca si nivelam. Asezam apoi blatul si deasupra acestuia restul de crema si dam la frigider pentru cel putin o ora.
Intre timp batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste si devine pufoasa.
Scoatem prajitura din frigider, o portionam si decoram fiecare bucata cu o avelina din frisca, apoi pudram cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola