Prajitura cu Mere si Ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Ghimbir

Ingrediente

  • 4 mere
  • 120 gr faina de prajituri
  • 200 gr zahar + alte 2 linguri
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 125 gr iaurt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • zeama de la 1 lamiie
  • 1 bucata de radacina de ghimbir de 2 cm (chiar si 3 depinde de gusturile voastre)
  • zahar pudra
  • un pachet de zahar vanilat (optional, eu folosesc praful de copt vanilat)
  • unt si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi

- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir

- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.

- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma

- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua

- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)

- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita

- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.

- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.

Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola