- curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert in jumatate, scoatem casuta cu seminte /cotorul si taiem merele in cuburi
- peste cuburile de mere stoarceam zeama de lamiie si radem radacina (curata de coaja) de ghimbir
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 180 °C.
- amestecam cu mixerul untul moale cu zaharul pina cind zaharul este aproape topit, adaugam ouale si mai mixam pina devine spuma
- adaugam iaurtul peste compozitia de unt, zahar si oua
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus cu mixerul (cu grija sa nu zboare prin toata bucataria faina)
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita
- presarati deasupra cele 2 linguri de zahar.
- introducem la cuptor si coacem la 180°C cca o ora sau in functie de cuptorul vostru. Este gata cind s-a rumenit, aurit si facind testul cu scobitoarea, aceasta iese uscata.
Lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorInca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...
Chiftele din peste cu ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii