Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Frisca si Nuca de Cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • o lingura lapte rece
  • o lingurita praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • unt sau margarina pentru uns tava
  • Restul ingredientelor:
  • 2 pliculete de ceai tropical sau la alegere
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml frisca (se pune frisca in interiorul prajiturii dupa dorinta fiecaruia, iar cu restul se orneaza) sau crema vegetala de patiserie
  • obtional se poate folosii putin colorant pentru frisca
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se raci pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul).

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza laptele. Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, cu grija.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute.

Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale.

Frisca se bate cu mixerul. Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba.

Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza cu ceaiul (racit), se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca, al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos.

Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca. Pe deasupra se presara putina nuca de cocos. Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider.
Se serveste feliute triunghiulare sau patrate in functie de tava folosita, presarate cu nuca de cocos.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie