PREPARARE:
Foi:
1. Freci zaharul cu bulionul si uleiul, adaugi apa si fain act cuprinde pentru un aluat nu foarte tare.
2. Secoc 5 foi pe dosul foii, in cuptor preincalzit, temperature medie, cate 5-10 minute fiecare.
Crema:
1. Se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos apoi se toarna incet laptele rece.
2. Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc.
3. Se adauga esenta si untul si se amesteca pana se topeste.
4. Cand crema s-a racit la temperatura camerei se ung foile si se suprapun.
5. Se lasa la inmuiat cateva ore. Apoi se taie. Se presara cu nuca de cocos sau se lasa simpla.
Pofta buna!
Varianta:
Foi: 5 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 2 lingurite amoniu pentru prajituri, coaja rasa de la 1 lamaie, faina cat cuprinde. Se coc tot 5 foi. Ies albe si frumoase. Se poate unge si ultima foaie cu un strat fin de crema si apoi s epresara cu nuca de cocos din belsug.
In aceasta varianta pregatesc prajitura la Craciun, si iese un platou frumos, ca de zapada.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustMi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"
Paste cu carne de porc si busuiocDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii