Prajitura cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • un varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina
  • Crema:
  • 200 ml lapte rece
  • 200 gr smantana
  • 1 plic praf pentru crema de vanilie (200 gr)
  • 50 gr Zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • un plic spuma pentru deserturi (frisca praf la plic)
  • 150 ml lapte
  • o lingura cacao
  • o lingura cacao pentru presarat pe deasupra prajiturii

Mod de preparare

Preparare blat:
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul, iar dupa aceea apa. Cand zaharul s-a dizolvat, se adauga treptat cate un galbenus, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu telul sau cu spatula de lemn sau silicon. Se amesteca cu grija de jos in sus!!!

Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava (38x26cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Intre timp se pregateste laptele pentru insiropat. Laptele la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Preparare crema:
Se mixeaza laptele, zaharul, zaharul vanilat si praful pentru crema, pana ce totul devine omogen. Se adauga smantana rece, dupa ce a fost incorporata si aceasta, crema se da la rece pana ce blatul este gata.

Cand blatul este gata, dupa ce trece de testul scobitoarei, se scoate si se lasa la race. Dupa ce s-a racit se insiropeaza cu laptele si se intinde uniform crema peste acesta. Prajitura se da la rece pana ce se pregateste frisca.

Praful de frisca se amesteca cu laptele pana devine o crema, dupa care 70% din aceasta se intinde uniform peste crema de vanilie. Restul de frisca se amesteca cu cacao.

Peste frisca se presara cu ajutorul unei strecuratoare cacao, dupa care se orneaza cu frica amestecata cu cacao.
Prajitura se da la rece si se serveste taiata bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Placinta sarata
Bucataras.RO

Placinta sarata

Facand un inventar prin frigider, mi-a venit ideea acestei placinte care a iesit excelenta. Este buna de pus atat la pachet...

Placinta sarata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola