Prajitura cu Cirese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Cirese

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 5 gr sare
  • 70 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • 80 gr cirese
  • Suprafata faramicioasa:
  • 25 gr unt
  • 25 gr zahar pudra
  • 25 gr faina pentru paine

Mod de preparare

1. Topim 25 gr unt, insa fara a-l transforma in lichid. Apoi adaugam 25 gr zahar pudra si 25 gr faina pentru paine, in unt. Amestecam toate acestea si framantam pana se formeaza un aluat. Punem, apoi, aluatul in congelator, pana devine solid.
2. Spalam 80 gr cirese si scoatem samburii. Taiem fiecare cireasa in 3-4 bucati.

3. Adaugam in 100 gr de unt topit insa nu lichid, zaharul pudra, sarea si batem cu mixerul pana cand compozitia devine de culoare alba si pufoasa.
4. Batem oul, apoi il adaugam in trei ori in untul si mixam pana se formeaza o pasta lucioasa.
5. Cernem faina si praful de copt in unt si omogenizam bine, ca sa se formeze crema pentru tort.

6. Varsam crema intr-o tava de tort (sau doua tavi de tort, depinde de marimea acesteia), pana la jumatatea tavii.
7. Punem peste crema ciresele tocate si le amestecam putin.
8. Cu ajutorul razatorii, taiem aluatul inghetat in fasii. Apoi punem un strat de fasii peste crema de tort.

9. Punem tava (sau tavile) in cuptorul incalzit, prealabil, la 200 grade c, pe raftul superior. Dupa ce culoarea fasiilor devine aurie, reglam temperatura la 150 grade c, si mutam tava (sau tavile) pe raftul inferior. Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute. (Temperaturile si timpul de coacere pot fi modificate in functie de cuptorul dumneavoastra).

Tortul are suprafata crocanta si faramicioasa, iar continutul este moale. Imbogatit cu gustul cireselor, acesta este foarte gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Menemen turcesc
Bucataras.RO

Menemen turcesc

Cu ceva ani in urma gasisem reteta aceasta intr-o carte parca si o copiasem.Zilele trecute am dat peste ea si am zis sa o...

Menemen turcesc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola