Incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu unt si presarati cu cacao o tava / forma de guguluf cu diametrul aprox 20 cm.
Topiti untul impreuna cu ciocolata la bain-marie, la foc mediu. Lasati la racit.
Separat, bateti oualele pana se formeaza o compozitie spumoasa.
Adaugat treptat zaharul in timp ce mixati, apoi turnati amestecul la cel de ciocolata si unt. Puneti incet apa rece si extractul de vanilie / esenta de vanilie.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati.
La sfarsit inglobati dovleacul si nucile tocate.
* Daca folositi dovleac proaspat (ras), puneti mai putina apa (adaugati intai dovleacul ras, omogenizati, apoi daca aluatul o cere, puneti din apa cate putin, in reprize, atat cat sa obtineti un aluat mai gros, dar care curge).
Turnati aluatul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Scoateti prajitura pe un gratar si lasati la racit.
Inainte de a servi presarati cu zahar pudra (optional).
Simplitatea, usurinta cu care se pregateste si desigur gustul sau face din acesta prajitura o vedeta.
Ea impresioneaza prin combinatia gustului catifelat si moale al dovleacului, cu taria ciocolatei.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii