Aluatul l-am facut la masina.
Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus), in cuva masinii si o programam pentru framantare.
In timp ce masina isi face treaba ei, noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa) se amesteca rand pe rand cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, sarea, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Cand programul de framantare ia sfarsit, scoatem aluatul din cuva masinii si il punem intr-un vas.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut, la cald, pentru circa 40 min. (pana cand acesta isi dubleaza volumul).
Punem aluatul pe masa de lucru infainata, il intindem cu sucitorul, apoi il rulam si formam un sul pe care il impartim in 7 bucati, cat de cat egale.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat in parte, sub forma rotunda.
Punem umplutura pe fiecare bucata de aluat in parte.
Impartim (ochiometric) umplutura in 7 parti.
Rulam fiecare foaie de aluat in parte .
Fiecarui rulou ii dam forma de melc.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si asezam melcii formati in tava (unul in mijloc si ceilalti 6 de jur imprejurul celui central).
Acoperim tava cu placinta cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut 15/20 min.
Ungem cu ou.
Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 45 min.
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca si...pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii