Placinta de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta de Dovleac

Ingrediente

  • 700 g dovleac
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 3 linguri zahar pt foi
  • 150 g zahar pt umplutura
  • faina cat cuprinde (cam 600 g)
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • Mirodenii (zahar vanilat, esenta de vanilie)

Mod de preparare

Primul pas este acela de a rade dovleacul (eu l-am avut ras si congelat) si de a-l pune intr-o cratita cu zaharul. Acesta se caleste pe foc potrivit, dupa ce il luam de pe foc adaugam esenta de vanilie si il lasam sa se raceasca.

Separat se adauga ouale, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca. Punem praful de copt si faina cat cuprinde, apoi framantam aluatul si il impartim in doua, pentru a face doua foi. Intre timp dam drumul la cuptor si ungem o tava cu untul.

Asezam prima foaie intinsa bine, iar dupa acea punem dovleacul (daca acesta si-a lasat zeama, pe prima foaie punem putin gris). Peste dovleac punem cea de a doua foaie si o intepam cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit. La sfarsit se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios

Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios Este un pranz delicios, iar pulpele au iesit chiar mai bune...

Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura