Imbracam o tava rotunda (23 cm diametru si 6 cm inaltime) cu hartie de copt.
Intr-un castron, dam pe razatoare branza si o amestecam cu coaja rasa de lamaie si de portocala. In al doilea castron amestecam zaharul tos cu zaharul vanilat. In al treilea vas punem stafidele curatate, spalate si sterse de excesul de apa. In al patrulea castron spargem ouale si le batem cu laptele dulce.
Pregatim foaia astfel:
Intr-un castron cernem faina. Punem uleiul, oul si praful de copt stins cu otet. Amestecam. Adaugam cate o lingura da apa calduta ai omogenizam. Facem aceasta operatiune pana obtinem un aluat bun de framantat.
Impartim aluatul in patru. Din fiecare sfert, intindem cate o foaie subtire. Folositi pentru intins cat mai putina faina! Puneti foaia in tava. Intindeti deasupra ei 1/3 din branza. Presarati 1-2 maini cu zahar, 1/3 din stafide.
Cu ajutorul unei linguri puneti compozitie de ou in asa fel incat sa acoperiti toata branza. Cu celelalte foi procedati identic. Ultima foaie o ungeti cu compozitie de ou si apoi presarati putin zahar tos.
Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc moale aprox 60 de minute.
Placinta nu trebuie sa se rumeneasca iar foaia de deasupra trebuie sa fie usor crocanta.
Se lasa la racit in tava.
Se serveste alaturi de ravasele pe care le-ati ticluit din vreme in functie de metehnele invitatilor dvs.
Mesajele trebuie sa aminteasca in gluma de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.
Pofta buna si un an nou cu bucurii!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!
Drob de curcanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii