Uleiul si apa se fierb. Intr-un vas mai mare se pune faina, in mijlocul acesteia se face o scobitura in care se adauga lichidele. Atentie: Compozitia obtinuta se amesteca cu doua linguri de lemn, nu se foloseste mana. Se amesteca repede!!!
Dupa ce am amestecat bine se adauga stafidele, zaharul, zaharul vanilat, si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie sau otet.
Se amesteca compozitia bine pana ce se dizolva zaharul, dupa care se pune intr-o tava, tava nu trebuie unsa cu ulei (compozitia de placinta are suficient ulei). Placinta se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a permite eliminarea aerului din interior in timpul coacerii.
Se pune in cuptorul in prealabil incins, si se lasa sa se coaca la foc potrivit.
Dupa ce s-a rumenit pe deasupra, si a trecut de testul scobitoarei, se scoate si se lasa la racit.
Se serveste rece, taiata bucatele potrivite.
Reteta este postata pentru o singura portie ... iar in poze este portie dubla: wink: ... pentru familia mea numeroasa de la Dragasani: flower:
Placinta nu este asa aspectuoasa, pe cat de gustoasa este: peace: ... consistenta acesteia este usor sfaramiciosa.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii