Piramida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piramida

Ingrediente

  • - 250 g miez de nuca sau migdale macinate
  • - 250 g zahar pudra proaspat cernut si 3 linguri cu zahar pudra pentru decor
  • - 200 g biscuiti macinati
  • - 2 linguri cu cacao
  • - 2 oua
  • - 1 foaie napolitana
  • Pentru crema:
  • - 100 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • - 200 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1 pachetel cu zahar vanilat
  • - 2 galbenusuri fierte tari, trecute ulterior prin sita

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol migdalele macinate / miezul de nuca macinat in prealabil, zaharul pudra, biscuitii macinati, cacaoa si ouale (eu am amestecat ingredientele cu mana).
- Din amestecul pregatit se formeaza cu palmele bucatele ce se trec prin zahar pudra apoi se pun in forma, presand usor compozitia cu degetele.

- Compozitia se scoate din forma cu grija ... rezultand astfel prima prajitura (pana la final, din aceste ingrediente veti obtine aproximativ 26 de prajituri).
- Fiecare prajitura se scobeste putin la baza, cu multa grija, realizand astfel ”un mic adapost” pentru crema ce urmeaza sa fie pregatita.

- Pentru crema: Se mixeaza (folosind paletele spiralate) intr-un bol untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile fierte si trecute in prealabil prin sita. Se obtine o crema cu care se umple baza prajiturii. Intr-un timp de lucru ulterior, se poate adauga un strat suplimentar de crema (optional) la baza piramidei.

- Se ”decupeaza” foaia de napolitana dupa dimensiunile bazei piramidei (obtinand in acest mod cercuri de napolitana). Foaia de napolitana in forma de cerc, se pune la baza piramidei, acoperind astfel crema.
*- reteta originala mentioneaza miez de nuca insa eu am folosit migdale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Salata de cartofi cu ceapa verde
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ceapa verde

O salata gustoasa :) 

Salata de cartofi cu ceapa verde
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola