Pearl Sugar- Zahar Decorativ (Nisipos)

Complexitate
redusa
Pearl Sugar- Zahar Decorativ (Nisipos)

Ingrediente

  • -100 g zahar pudra, cumparat
  • -10 g apa sau 2 lingurite cu apa

Mod de preparare

Cantariti cu mare precizie ingredientele.
Amestecati zaharul cu apa, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor).

Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodelati la nevoie forma de minge.
Lasati „ serpisorii” sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei.

Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat.
Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans.
* Zaharul din comert contine 3 % amidon. Acesta impiedica topirea zaharului in cuptorul incins

Pearl Sugar mai este cunoscut si sub denumirea de zahar nisipos sau decorativ; el se prezinta sub forma de conglomerate de particule de zahar rafinat.
Se foloseste in patiserie si cofetarie pentru decorarea dulciurilor.

Acesta este un tip de zahar cu cristale mari, folosit in principal in industria alimentara la fabricarea dulciurilor, dar este la fel de mult folosit si in gospodariile individuale pentru ornare.
Cristalele mari reflecta lumina si dau produselor un aspect stralucitor, de unde si denumirea de zahar decorativ.

Granulele de zahar isi pastreaza forma si aspectul si nu se topesc in cuptor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider