Pearl Sugar- Zahar Decorativ (Nisipos)

Complexitate
redusa
Pearl Sugar- Zahar Decorativ (Nisipos)

Ingrediente

  • -100 g zahar pudra, cumparat
  • -10 g apa sau 2 lingurite cu apa

Mod de preparare

Cantariti cu mare precizie ingredientele.
Amestecati zaharul cu apa, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor).

Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodelati la nevoie forma de minge.
Lasati „ serpisorii” sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei.

Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat.
Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans.
* Zaharul din comert contine 3 % amidon. Acesta impiedica topirea zaharului in cuptorul incins

Pearl Sugar mai este cunoscut si sub denumirea de zahar nisipos sau decorativ; el se prezinta sub forma de conglomerate de particule de zahar rafinat.
Se foloseste in patiserie si cofetarie pentru decorarea dulciurilor.

Acesta este un tip de zahar cu cristale mari, folosit in principal in industria alimentara la fabricarea dulciurilor, dar este la fel de mult folosit si in gospodariile individuale pentru ornare.
Cristalele mari reflecta lumina si dau produselor un aspect stralucitor, de unde si denumirea de zahar decorativ.

Granulele de zahar isi pastreaza forma si aspectul si nu se topesc in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie