Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu Ciocolata si Branza de Vaci

Ingrediente

  • Compozitie cu cacao:
  • 1 ou
  • 90 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 150 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 20 g cacao
  • Compozitia cu branza:
  • 2 oua
  • 300 g branza grasa de vaci grasa
  • 100 ml smantana lichida
  • 50 g smantana grasa
  • 25 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 20 g amidon
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

* Compozitia de cacao:
Se bat ouale cu zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia se albeste. Se adauga untul moale (nu topit), si apoi, treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Dupa ce faina a fost incorporata, se adauga cacaua. Se obtine o compozitie groasa, ce se pune intr-o tava cu pereti detasabili (tava mea are 23 cm diametru).
Se da la cuptor la 160 de grade, timp de 15 min.

* Compozitia de branza
In timp ce compozitia cu cacao este la cuptor, se prepara compozitia cu branza.

Smantana lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata. Se lasa cateva minute, apoi se mesteca pana la omogenizare.

Se amesteca toate ingredientele. Eu le-am pus in robot in ordinea aceasta: oua, zahar, branza, smantana groasa, smantana lichida amestecata cu ciocolata, unt, amidon, vanilie.

Se toarna compozitia peste blatul de cacao si se da la cuptor inca 50 de minute (cand o scoateti, mijlocul se misca usor).

Se taie cand e rece.

Tava pe care am folosit-o are diametrul de 23 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

"Reteta inspirata de toamna" Am modificat reteta Elei:...

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola