Pasca cu branza

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Pasca cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 100 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte fiert si racit
  • coaja de la o portocala
  • 5 linguri de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 100 gr branza sarata
  • 200 gr smantana
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr stafide
  • 5 linguri de zahar
  • 2 oua + albusurile de la galbenusile puse la aluat
  • Pentru uns:
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de miere de albine

Mod de preparare

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare; spre final, adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas, facem apoi semnul sfintei cruci, acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.
Pregatim umplutura.
Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine, sa nu ramana cocoloase, adaugam zaharul, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, ouale si albusurile, stafidele si omogenizam bine compozitia.
Cand aluatul a crescut, il impartim in doua bucati egale, din aceste doua bucati vom pregati doua pasti. Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.
Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava, apoi facem trei snururi din aluat, le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine, apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat, din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si, din bucatele mici de aluat, facem floricele, ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil, pentru circa o ora. Cand este coapta pasca, scoatem tava si ungem cu miere de albine.
Eu am pregatit o pasca in forma de inimioara si una rotunda, pe cea rotunda am facut cruce din stafide. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Ficatei de pui in sos de ceapa
Bucataras.RO

Ficatei de pui in sos de ceapa

Ficatei de pui in sos de ceapa
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola