Reţetă de preparare a papanaşilor
Se amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda , bicarbonatul stins in zeama de lamaie ,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce ,puneti in plus alte linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen , adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin din compozitie , formand bile de marime medie ; mi-au iesit 9 bucati. Se turtesc iar in centru le strivim , pana se face o gaura. Prajim papanasii in ulei bine incalzit ,ii scurgem de grasime pe hartie de bucatarie absorbanta.
Servim asa calzi , simpli pudrati cu zahar sau cu dulceata , smantana, topping cu diverse gusturi....cu ce vreti voi.
Ies buni si incalziti la cuptorul cu microunde.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei...
Desert bomboane cu polen si seminte de canepaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii