Painea se taie felii si se pune intr-un bol cu peretii inalti. Separat, laptele se pune la foc, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si tija de scortisoara.
Cand acesta incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se lasa o idee la racit. Dupa mine, laptele nu ar trebui sa se puna fierbinte peste paine, pt ca s-ar putea face mamaliga si ar prinde gust de oparit.
Dupa ce s-a racit putin, se pune laptele se pune peste feliile de paine. Se lasa, pana paine absoarbe tot laptele. Separat, se bat ouale bine. Feliile de paine care au absorbit tot laptele, se dau prin ou si se prajesc in ulei incins. Se lasa la prajit pe ambele parti.
Pana se prajesc feliile de paine, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune apa, zahar, miere si vin. Se pun toate la foc. Si se lasa la fiert pana sosul scade de doua degete si devine lipicios.
Cand feliile de paine s-au prajit suficient, se pun pe o farfurie, iar deasupra lor se pune sosul, mai sus amintit.
Cat feliile de paine stau in sos, pe o farfurie se pune zahar si scortisoara pudra. Dupa ce, feliile de paine si-au tras suficient sos, se dau prin zahar si scortisoara.
Sunt bune atat calde cat si reci!!
Pofta sa aveti!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii